Trainster DOS Sportief op avontuur in Australië

Reacties uitgeschakeld voor Trainster DOS Sportief op avontuur in Australië 247

ECK EN WIEL –  Assistent-trainster Helga Schimmel (18) van DOS Sportief is er helemaal vol van. Zij gaat een klein jaar als au pair naar Australië. De Gymsportgroepen in Eck en Wiel en Rijswijk zullen het een klein jaar zonder haar moeten stellen. ’’Maar ik kom terug, ook naar DOS’’, luidt de kernachtige uitspraak van de avontuurlijke gymnaste.

Op 29 juni stapt Schimmel in het vliegtuig om naar Canberra te reizen en haar intrek te nemen bij een gezin met vier kinderen. ’’Maar wel een familie met een gymnastische achtergrond. Er is ook een dochter die turnt, die kan ik misschien nog wel het een en ander leren’’, vertelt Helga breed lachend. Zij is van de vier dochters uit het gezin Schimmel een beetje een buitenbeentje, maar iedereen gunt haar deze mooie kans. ’’Je ziet wat van de wereld, doet ervaring op, leert wellicht goed Engels spreken, kortom allemaal goed voor je cv’’, oordeelt de Eck en Wielse.

Het avontuur is niet zo maar tot stand gekomen. Integendeel het heeft alles te maken met haar vriendin Anita Reesink uit Ede, die eveneens als au pair naar Canberra gaat en slechts op een half uurtje afstand van Helga Schimmel terecht komt. ’’Zij kwam met het idee aandragen. Ik ga met je mee heb ik toen gezegd’’. Vooralsnog ligt een periode van elf maanden vast. ’’Daar kan misschien een maandje bijkomen, maar niet langer. Ik ga natuurlijk van alles en iedereen missen, maar wij tweeën hebben daar wel steun aan elkaar. Ik ga daar zeker op de gymclub kijken. Misschien ook wel iets bijzonders’’.

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door