ECK EN WIEL –  De turnsters van DOS Sportief waren in de START competitie op jacht naar de betekenisvolle prijzen. Bij de talenten vormde de tweede landelijke divisie daarin met Noëlle Stap een hoofdrol bij de pupillen. Zij eindigde als tweede. 

De turnster van DOS Sportief kwam uit tegen haar trainingsgenootjes van Hellas. Beide clubs helpen elkaar op sportieve wijze bij de enorme drukte in de wedstrijden en werken ook samen met verlenen van faciliteiten aan elkaar op andere vlakken. Zo kon het gebeuren dat Linda van Seijda’’ van Hellas de begeleiding van Noëlle verzorgde in verband met de vele groepen. ’’Het benadrukt nog eens de goede samenwerking’’, stelde Helma van der Ven vast.


Noëlle Stap liet veel vooruitgang zien. Dat beeld manifesteerde zich vooral op de balk. Haar afwerking van de oefeningen vertoonde een sterk stijgende lijn. Op rek liggen nog wat tekortkomingen, vloer daarentegen leverde een keurige oefening op. Genoeg om de zilveren medaille op te eisen.

Nienke de Heus turnde in de vierde divisie (districtsniveau) bij de pupillen wat terughoudend. Zij was vooral onder de indruk van alles wat er om haar heen gebeurde. Desondanks pakte zij overtuigend het goud. Dit had zij te danken aan technisch gaaf turnen en elegante uitstraling.

Victoria van de Greijn en Britt Verhoeks kwamen uit in de instap vierde divisie. Op sprong lieten beiden het een beetje afweten als gevolg van concentratieverlies. Vloer en brug vormden het omgekeerde beeld. Een grote vooruitgang zelfs ten opzichte van vorig seizoen, zo concludeerde de leiding. Victoria nam de zilveren medaille mee naar huis en smaakte het genoegen met een volle punt voorsprong de balk te winnen. Britt bezette de vijfde plaats.

Sarah de Gier en Elise van der Lee turnden in de vijfde divisie bij de pupillen keurige oefeningen, vooral op vloer en brug. De begeleiding kwam van kersverse assistent Hilde van Noort, die met collega Sem de Haas op grond van eigen ervaring de turnsters met de nodige tips bijstond. Het leidde bijna tot een eerste succes, want Elise werd vierde en Sarah achtste.

Bij foto’s:

  • Drie keer raak. Het succesvolle trio van DOS Sportief met goud voor Nienke de Heus, zilver voor Noëlle Stap en Victoria van de Greijn.
  • Sem de Haas en Hilde van Noort vormen sinds kort een duo in de begeleiding bij DOS Sportief. De turnsters zijn blij met het tweetal zo blijkt uit dit beeld.

FOTO’S: HELMA VAN DER VEN

 

Categorieën: Nieuws