ECK EN WIEL – Een echte trilogie aan het slot van een prachtig seizoen. Helemaal in stijl en met een zelfverzekerdheid die een verrijking is van haar optreden. Al die superlatieven hebben betrekking op DOS-turnster Esther Beets, die tijdens de toestelkampioenschappen van Noord-Holland een drieluik voltooit met tweemaal zilver en eenmaal brons. Het verschil met de winnaressen is minimaal, waardoor de prijzen van Esther een gouden randje krijgen.

De met een vloeiende stijl begiftigde jeugdturnster van DOS Sportief komt uit in de keuzestof van de derde divisie. In het sterk bezette veld laat zij zien dat de komende jaren danig rekening met haar gehouden moet worden. Trainster en coach Helma van der Ven: ’’Wat hebben wij allemaal genoten. Wat een allure, wat een flair en wat een overtuiging van eigen kunnen. Op die manier doe je echt mee’’.

Op balk pakt Esther zilver met een balkoefening die ’klinkt als een klok en staat als een huis’. Uiteindelijk is het verschil met haar rivale Daemé van Driel van Lycurgus-Advendo uit Schagen slechts vijfhonderdste punt. Pluspunten zijn een vlekkeloos uitgevoerde achterwaartse overslag en fraaie combinatie met radslag-salto als afsprong. Op brug mist Esther een eis, maar zij turnt sterk in de uitvoering. Hierdoor vloeit er toch een (terechte) beloning uit voort met een bronzen medaille op grond van 11.000 punten. Op vloer legt zij de concurrentie opnieuw het vuur aan de schenen. Het gevecht mondt uit in zilver met een toekenning van 11.350 punten. Ook hier is het verschil met de beste gering, namelijk drie-tiende punt. De gave acrobatische series maken het feestje voor Esther Beets compleet.

In de derde divisie is bij de pupillen ook Judith Loef present. Zij turnt de finale als een groot leerproces met een veertiende plaats op de evenwichtsbalk als beste prestatie. De DOS-turnster verkeert in het gezelschap van liefst 33 toonaangevende gymnasten. Zij boekt nog wel een persoonlijk succes door op vloer het element dubbel flikflak te springen.

 

Categorieën: Nieuws