ECK EN WIEL – De turnsters van DOS Sportief hebben in de regio Midden-Nederland onaangenaam kennis gemaakt met de wetten van de sport. Waar tot dusver het boek open lag met een pagina van louter vreugde diende zich nu plotseling een hoofdstuk aan van teleurstelling. Alleen een persoonlijk succes op een afzonderlijk toestel bewees dat het zeker niet aan de kwaliteit schort. Eerder ontstond verbazing.

Nynke van Wijk was in de derde divisie instap met nationale oefenstof enorm gespannen. Het talentje van DOS Sportief liet daardoor de nodige steekjes vallen. Waar zij vorige week bij wedstrijden van de regio Noord-Holland nog ’’de sterren van de hemel’’ turnde ontbeerde zij nu de zekerheid om op de voorgrond te treden. Trainster Helma van der Ven daarover: ’’Het waren schoonheidsfoutjes, waarvan zij zichzelf heel goed bewust was, die zelfs benoemde en analyseerde’’. Nynke eindigde desondanks als achtste met een totaal van 47.908 punten. Op vloer en rek wist zij zich bij de beste vijf te scharen.

Bij de junioren toonde Lynn Verbeek opnieuw aan dat de promotie van de vierde naar de derde divisie terecht is. Zij kende een stabiele wedstrijd, helaas wel met meerdere schoonheidsfoutjes. Het optreden mondde uit in een zevende plaats. Er openden zich daarnaast de nodige perspectieven. Coach Van der Ven: ’’Er zijn nog waardevolle elementen in de maak om de D-score (moeilijkheid) omhoog te gaan brengen’’.


Helemaal anders verliep in dezelfde categorie de wedstrijd voor de anders zo succesvolle Esther Beets. Zij kwam geen moment in haar ritme en verspeelde liefst vier hele punten door vallen. De turnster was zelf niet alleen bitter teleurgesteld maar ook verbaasd. Zeker over de missers aan de evenwichtsbalk. Hoe grillig haar turnen verliep kwam in positieve vorm aan de orde bij de brug. Met een schitterende oefening noteerde zij de hoogste score van iedereen met 11.467 punten en slechts een aftrek van 1.50 punten in de E-score (uitvoering).


Het slotakkoord van Esther Beets gaf aan dat de voorwaarden voor een glansvol nog steeds bestaan. Met haar clubgenoten krijgt zij op zaterdag 27 januari de kans in een tweede wedstrijd de kans om de mindere cijfers uit te wissen. Dat geldt ook voor Stefanie Pameijer, die in de derde divisie senior begon met een kuitblessure. ’’Onder die omstandigheden heeft zij eruit gehaald wat haalbaar was en ook persoonlijke successen geboekt’’, zo oordeelde trainster Helma van der Ven. Stefanie moest genoegen nemen met de twintigste plaats (39.200 punten) in een uiterst sterk deelnemersveld.

Bij foto:

  • Het trio van DOS Sportief voor de start van de zware regiowedstrijd. Lyn Verbeek (links) en Esther Beets (rechts) hebben even plezier met clubgenoot en talent Nynke van Wijk.

FOTO: HELMA VAN DER VEN

Categorieën: Nieuws