ECK EN WIEL – ’’We hebben mooi en sterk turnen laten zien. Onze turnsters hebben er keihard voor gewerkt. Als trainsters kunnen we trots zijn op alle finalisten’’. Coördinator Helma van der Ven vertolkte op deze kernachtige manier de gevoelens binnen het kamp van DOS Sportief tijdens de finales van Midden-Nederland. Met twee bronzen plakken en een score van honderd procent in de kwalificatie voor het district was er alle aanleiding voor een feestje.

In de vierde divisie mocht Amber Baars bij de jeugd het spits afbijten op vloer. Zij turnde een oefening die duidelijk de toon zette voor een ongemeen spannende strijd. De DOS-gymnaste voelt zich helemaal thuis in de keuzestof, lijkt verlost van allerlei eerdere voorschriften en straalt meer vreugde uit. Sprong is niet haar sterkste onderdeel, maar op brug en balk maakte Amber duidelijk verschil. Brug zelfs met de hoogste waardering van het veld:11.533 punten. Helma van der Ven vervolgt: ’’Op balk moet je als jury echt alert zijn bij Amber. Zij turnt in een zo  hoog tempo, dat de oefening voorbij is voor je het weet’’. In dit geval mondde dat uit in een derde score met 10.300 punten. Het gevecht leverde een extra bronzen plak op voor Amber Baars met plaats vier. Het had ook zo maar mooier kunnen aflopen, want het totaal van 42.258 punten bleef nog geen halve punt verwijderd van  de regiokampioene.

Daantje Vossenaar – geplaatst als eerste reserve via het rayon – kreeg toch de kans om mee te doen in de finale. Zij begon op vloer teleurstellend, zag het ook bij sprong  moeizaam gaan en leek zichzelf buitenspel te zetten. Het pleitte voor haar sterke mentale instelling, dat zij zich halverwege herpakte en met een kipelement aan de brug een overwinning op zichzelf boekte. Dit gaf haar een geweldige boost en een brok zelfvertrouwen. Zij  turnde een strakke balkoefening met een waardering die haar op de achttiende plaats zette. Maar ook voldoende om de districtsfinale te bereiken.

Junior Kirsten Eerbeek – gecoacht door Manuela van Biesbergen – miste de regiotitel door het vergeten van eis. Zij startte op haar favoriete toestel de brug met een tweede score van 10.833 punten. Op balk was deze DOS-turnster zelfs de beste met 11.150 punten. Maar op vloer verspeelde zij de gouden medaille door een eis te missen. Dat leidde tot een aftrek die later beslissend bleek, want met 42.858 punten bleef Kirsten Eerbeek slechts tweetiende van een punt achter op de latere winnares. De bronzen plak gaf desondanks voldoening.

Bij foto’s:

  • Kirsten Eerbeek van DOS Sportief bleef maar een paar tienden van een punt achter bij de regiokampioene, maar is toch in haar nopjes met de bronzen plak.
  • Daantje Vossenaar is blij voor clubgenootje Amber Baars, die beslag legde op de extra bronzen medaille. Dat gebeurde met een welgemeend en vrolijk huldebetoon.
  • Stijl, gratie en een stukje ontspanning. Amber Baars, Daantje Vossenaar en Britt van Hoften beginnen welgemutst aan een spannende turnvierkamp.

FOTO’S: HELMA VAN DER VEN/LYNN VERBEEK

 

Categorieën: Nieuws