Turnsters DOS Sportief missen nog zekerheid

Reacties uitgeschakeld voor Turnsters DOS Sportief missen nog zekerheid 43

ECK EN WIEL – De turnsters van DOS Sportief hebben tijdens de rayonwedstrijd van Turnado in de vierde geen vervolg kunnen geven aan de perspectiefvolle seizoenstart. Dat had alles te maken met onzekerheid waardoor meerdere kostbare missers ontstonden.

Het trainersduo Manuele van Biesbergen en Diana Uithol constateerde dat er nog het nodige werk aan de winkel is om dit probleem op te lossen. Daarbij gaat het vooral om vertrouwen in eigen kunnen. Het technisch programma zag er wel goed uit. Dat demonstreerde Kirsten Eerbeek bij de senioren op vloer, maar zij liep teveel aftrek op door een oneffenheid in de eerste acrobatische serie. Haar andere onderdelen verliepen wisselend met een dubbele afstap aan balk als echt minpunt. Een negende plaats met 38.950 punten was beneden haar kunnen.

Marit de Boef en Amber Baars kwamen uit bij de junioren. Ook bij hen vormde de evenwichtsbalk geen sterk toestel. Wel liet Marit op vloer een elegante uitvoering zien met gave acrobatiek, terwijl Amber haar beste prestatie boekte aan haar favoriete toestel de brug. Het leidde echter niet verder dan een achtste en elfde positie met 40.167 en 39.417 punten.

In de categorie pupil laat Britt Verhoeks zich steeds meer gelden. In tegenstelling tot het Keistadtoernooi waren er deze keer geen samenstellingsfouten, maar inherent aan haar clubgenoten verspeelde zij een vol punt aan de balk met een val. Daarentegen was haar brug met een waardering van 13.567 punten van hoge kwaliteit. Met 45.792 punten eindigde zij daardoor op de negende plaats.

Nikki Apeldoorn turnde in een jongere leeftijdsklasse van de categorie pupil haar eerste officiële wedstrijd. Met een totaal van 42.358 punten kwam zij op een zestiende plaats. De klassering werd ongunstige beïnvloed door een vergissing op de evenwichtsbalk, maar op de andere drie onderdelen liet zij beheerst turnen zien.

Bij foto’s:
• Kirsten Eerbeek, Marit de Boef, Amber Baars en Britt Verhoeks (van links naar rechts) vormen hier een DOS-kwartet bij de start van een mooie en spannende turnwedstrijd.
• De jeugdige Nikki Apeldoorn van DOS Sportief maakt haar debuut tijdens de rayonwedstrijd van Turnado.
• Britt Verhoeks en Kirsten Eerbeek showen hier nog even met passende uitstraling.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door