Turnsters DOS Sportief missen nog zekerheid

Reacties uitgeschakeld voor Turnsters DOS Sportief missen nog zekerheid 166

 

ECK EN WIEL – Op het eerste landelijk niveau (derde divisie) kansen realiseren kost tijd. Dat ondervond turnster Stefanie Pameijer van DOS Sportief tijdens de finale van het district Mid-West. Haar optreden eindigde op een acht-en-dertigste plaats met een totaal van 41.233 punten in een deelnemersveld van 49 gymnasten.

In haar debuutjaar bij de senioren is het geen onverdienstelijk resultaat, zeker niet wanneer naar de omvang en de kwaliteit van de concurrenten wordt gekeken. Maar Pameijer wil meer. Trainster Helma van der Ven hierover: ’’Ondanks een sterke wil  mist Stefanie nog teveel het vertrouwen in eigen kunnen. Dat ze mentaal sterk is heeft ze inmiddels wel bewezen. Zoals met een liggerwissel met wippertje op brug, een creatief geplande streksalto op vloer, alsmede een  Auerbachsalto bij balk’’.

De coach vervolgt: ’’De voorbereiding op de wedstrijd was niet optimaal. Sommige elementen waren in de training onzeker. Het is haar eerste seizoen in deze categorie. Er zit absoluut meer in dan Stefanie nu heeft laten zien. Een uitgangspunt voor het nieuwe seizoen’’.

In de zesde divisie bij de pupillen kwam voor DOS Sportief nog Roos Belgers in actie. De deelname was op zichzelf al een verrassing, omdat deze jonge turnster dit jaar voor het eerst op de wedstrijdvloer staat. Overmand door de zenuwen begon zij onzeker, maar zij herpakte zich met twee gave sprongen. Deze kregen een navenante beloning met liefst 13,100 punten. Brug en balk zagen er goed uit, maar leverden geen topscores op. Roos eindigde als 25e met een totaal van 48,100 punten in een veld van 32 turnsters.

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door