ECK EN WIEL – De rayonwedstrijd van jong talent kende voor de turnsters van DOS Sportief alleen hoogtepunten op enkele afzonderlijke disciplines. De klasseringen over de totale vierkamp waren matig, maar de begeleidende technische staf, bestaande uit Joyce Verhoeks en Dana de Haas, constateerde wel vooruitgang. De algemene conclusie luidde dat er nog ’’het nodige werk aan de winkel is’’.

Rhiana van der Linden en Evelien Rademaker kwamen uit in de jongste categorie pupil. Met twee nette sprongen (scores 12.000 en 11.725 punten) was er sprake van een hoopvolle start. Op balk was het duo onstabiel en ontstond door de zenuwen ook nog een afstap. Het daaraan gekoppelde puntenverlies viel moeilijk weg te werken. Wel waren er redelijke vloeroefeningen, maar Evelien had de pech dat de jury haar pluselementen niet gewaardeerd zag. ’’Beiden zullen meer moeten letten op netheid’’, zo oordeelde trainster Joyce Verhoeks. Evelien kwam op de vier-en-twintigste plaats, Rhiana op de negen-en-twintigste met totalen van 43.817 en 38.142 punten.

Jayda van Rooijen zag in de categorie pré-instap haar balkoefening beloond met een 11.750 punten. Zij behaalde daarmede in haar groep één van de hoogste cijfers. Jayda turnde een leuke wedstrijd tot aan de sprong. Op dit onderdeel ging het bij de eerste beurt mis, waardoor zij een nul incasseerde en bij voorbaat kansloos was. Wel herstelde zij zich in tweede instantie heel knap. Dit resulteerde in een twintigste plaats met 38.308 punten.

Bij foto’s:
• In trainingspak op de balk een DOS-trio met van links naar rechts Evelien Rademaker, Jayda van Rooijen en Rhiana van de Linden
• Evelien Rademaker (links) en Rhiana van der Linden (rechts) kunnen het goed met elkaar vinden.
• Links Jayda van Rooijen, in het midden Rhiana van de Linden en rechts Evelien Rademaker. De turnsters van DOS Sportief zijn klaar voor de wedstrijd.

FOTO’S: JOYCE VERHOEKS EN DANA DE HAAS

Categorieën: Nieuws