ECK EN WIEL – De vierde divisie leverde in het rayon Turnado menige mooie oefening op. De turnsters van DOS Sportief vervulden daarbij een hoofdrol. Amber Baars en Kirsten Eerbeek kwamen beiden op het erepodium voor het in ontvangst nemen van de bronzen medaille.

Amber Baars turnde bij de jeugd een wedstrijd met veel kracht in haar sprongen en acrobatische elementen. Maar vooral een vloeiende brugoefening en een levendige choreografie op vloer. ’’Zij kan nog iets winnen op netheid’’, zo oordeelde de leiding. Met 42,742 punten eindigde het avontuur op de derde plaats. Daantje Vossenaar turnde een hele elegante vloeroefening die het perfecte beeld schetste van de mooie turnster die zij is en kan zijn. Zij had verder stabiele oefeningen, maar wel enkele kleine foutjes. Resultaat: zevende met een totaal van 41,592 punten.

Bij Kirsten Eerbeek, uitkomende in de categorie junior  had trainster Manuele van Biesbergen al voor de start het gevoel dat het ’’haar dag zou worden’’. De wedstrijd leverde daarvan de bevestiging op. Het begon met een vloeroefening van de beste soort (10.400 punten), gevolgd door twee sterke sprongen en een gave brugoefening. De balk bracht geen ernstige verstoringen. Met 42.300 leidde dat tot een derde positie in het totaal.

Berthe de Heus en Lucia Baars beten het spits af binnen de categorie senior, maar vonden daarbij een groot veld van concurrenten tegenover zich. Op vloer turnden beiden de combinatie overslag – salto. Lucia kon daarbij nog net staande blijven, maar Berthe moest een val incasseren. Helemaal verbijsterd kwam zij de vloer af. “Ik val nooit met dit onderdeel” luidde het oordeel van de turnster zelf. De twee herstelden zich goed bij sprong. De 11.650 van De Heus was daarbij opvallend goed. De DOS-gymnaste probeerde aan brug te voldoen aan alle eisen, hetgeen lukte. Lucia Baars had minder geluk, raakte uit balans, miste een element miste en verspeelde dure punten. Op de balk bleken de zenuwen er toch nog wel een beetje in te zitten. Hierdoor ontstonden wisselvallige uitvoeringen. Berthe haalde de top-tien met een negende plaats (40,183 punten),  Lucia werd zes-en-twintigste (33,150 punten).

Bij foto’s:

  • Kirsten Eerbeek en Amber Baars zijn helemaal in de wolken met hun bronzen plak. Maar vooral blij voor elkaar. Dus neemt de ene turnster de andere even spontaan op de rug.
  • De twee medaillewinnaars van DOS Sportief vormen één geheel met de clubgenootjes die niet in de prijzen vallen. Zo ontstaat een charmant kwartet.
  • Berthe de Heus en Lucia Baars vormen een duo bij de senioren in de vierde divisie, maar ondervinden grote concurrentie.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN/THERESA VONK

 

Categorieën: Nieuws