Turnsters van DOS Sportief wisselvallig in rayonwedstrijd

Reacties uitgeschakeld voor Turnsters van DOS Sportief wisselvallig in rayonwedstrijd 13

ECK EN WIEL – Onder leiding van Merel de Boer en Hilde van Noort was een afvaardiging van DOS Sportief actief in de rayonwedstrijd vijfde en zesde divisie. In Kesteren verliep het eerste deel van de uitgebreide competitie nogal wisselvallig. Dat resulteerde in bescheiden klasseringen. 

Het draaide in dit geval allemaal om voorgeschreven oefenstof, waarbij de jury de moeilijke taak had om precies de juiste uitvoering en volgorde van werken te controleren. In de categorie instap van de vijfde divisie kwam daarbij Evelien Rademakers in beeld. Zij startte voortvarend op haar favoriete toestel de brug. Op balk turnde zij een volwaardige oefening en de presentatie op vloer was aanzienlijk beter dan andere keren. Bij sprong was de concentratie wat minder als gevolg van missers door andere turnsters in haar groepje. Wel herpakte zij zich goed bij de tweede sprong. Evelien eindigde als vijf-en-twintigste met 46,092 punten in een groot deelnemersveld. 

Bij de groep pupil in de zesde divisie begon Rafif Saïd op brug met twee persoonlijke overwinningen door niet eerder gelukte elementen te laten slagen. Op balk bleef zij aanvankelijk goed in balans, maar een relatief simpel onderdeel speelde haar wel parten. Als gevolg van een afstap ging een vol en kostbaar punt verloren. De vloeroefening kende een grillig verloop. Coach Merel de Boer: ’’Het ging te snel waardoor een aantal dingetjes ontbraken’’. Sprong daarentegen ging wel erg goed’’. Rafif eindigde als veertiende met 41,100 punten. 

Bij foto’s:

  • Evelien Rademaker is helemaal in de stemming om aan de turnkamp te beginnen.
  • Evelien Rademaker bezig met testen van de spagaatvorm tijdens de warming-up.
  • Rafif Saïd wacht het allemaal rustig af.  

FOTO’S: MEREL DE BOER

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door