ECK EN WIEL –  De zeer wilskrachtige Noëlle Stap van DOS Sportief reikte in het eerste regionale optreden tot een dertiende plaats. In een veld van 28 turnsters halverwege het klassement, maar wel een positie die tot tevredenheid stemt. Dat lijkt tegenstrijdig, maar het jonge talent komt namelijk uit in de categorie pupil van de tweede divisie met nationale oefenstof. Een niveau waarin hoge eisen gelden.

Noëlle Stap liet veel progressie zien. Vooral in uitstraling, uitvoering en afwerking. Waar in het begin van het seizoen haar rekoefening nog te wensen over liet, turnde zij deze keer strak en beheerst. Er is de afgelopen weken veel aandacht besteed aan dit onderdeel. Trainster Manuela van Biesbergen keek dan ook met gepaste trots naar de vooruitgang.

Op rekstok komt voor Noëlle het toevoegen van pluselementen dichtbij. Komende weken worden de puntjes op de i gezet voor de wedstrijd in januari. Het gaat dan om elementen als los-om en reuzendraai. Linda van Seijda van Hellas, bij wie Noëlle op maandag traint, toonde zich ook tevreden over de vooruitgang. Het illustreert tevens de goede samenwerking tussen twee verenigingen om meer kansen te creëren voor een talentvolle turnster. Noëlle is zeker niet kansloos voor een ticket naar de kwartfinale van het nationale bondskampioenschap. Dit is ook haar doel, ze gaat er vol voor’’, aldus coördinator Helma van der Ven. In de regiowedstrijd bleef het vooralsnog bij een dertiende plaats met 47.700 punten, waarbij de kanttekening dat zij een voor haar doen ongebruikelijke val incasseerde aan de evenwichtsbalk.

Bij foto:

  • Noëlle Stap: strijden voor een finaleplaats.

FOTO: HELMA VAN DER VEN

Categorieën: Nieuws