ECK EN WIEL –  Getooid met eenmaal goud en tweemaal zilver zijn de turnteams van DOS Sportief het gloednieuwe seizoen uitmuntend begonnen. Bovendien waren er meerdere persoonlijke successen te noteren.   

In dit geval draaide het in de eindklassering specifiek om het teamresultaat, waarvoor het rayon Turnado een wedstrijd hield in de divisies vier, vijf en zes. Met Britt Verhoeks, Nienke de Heus en Victoria van de Greijn bij instap-pupil kende DOS Sportief twee debutanten in de jongste categorie. Het deerde hen blijkbaar niet, want Britt turnde een dijk van een balkoefening (hoogste score met 14.300 punten). Maar er waren meer voorbeelden, zoals de hoge jurywaarderingen van Nienke op vloer en de kleine pittige Victoria bij sprong. Resultaat: allemaal een gouden plak.

Judith Loeff, Demy van Brenk en Marit de Boef misten vorig jaar de finesse om de moeilijke derde divisie te bestormen, maar lieten zich nu in de vierde divisie niet intimideren. Met een keurige tweede plaats (slechts 0,08 verschil met nummer 1 Sportbalans) was er sprake van een uitstekende seizoenstart. Demy van Brenk kroonde zich met 48.333 punten tot winnares binnen het eigen team. Zij zette bovendien op vloer de hoogste score neer.

Voor Amber Baars, Daantje Vossenaar, Joyce Verhoeks en Kirsten Eerbeek was de wedstrijd extra spannend vanwege een wachttijd. In de eerste ronde lag het zilver te wachten, maar de concurrentie kon in de tweede ronde roet in het eten gooien. Dat gebeurde echter niet.  Amber Baars kon bovendien genieten van een brugoefening met een monsterscore van 11.867 punten en nauwelijks een punt aftrek. Daantje, Amber en Joyce showden alle drie met succes een nieuwe vloeroefening.

Britt van Hoften en Dana de Haas debuteerden in de keuzestof. Voor het duo super spannend. Dana sprong voor de eerste keer arabier-flikflak en Britt turnde haar nieuwe afsprong aan de brug. Het team werd versterkt door Demi Fase van Hellas. Ook hier nieuwe vloeroefeningen, gemaakt door Sem de Haas. De laatste is gestopt met turnen, maar ontwikkelt zich razend snel in de begeleidingsstaf. Onder toeziend oog van coördinator Helma van der Ven zorgde zij voor een rustige en technisch juiste afstemming op de vloer. DOS Sportief vergroot daarmede opnieuw de potentie van het kader.


Bij foto’s:

  • In de jongste categorie (instap-pupil) kan er bij assistente Sem de Haas (geheel achter) wel even een glimlach af. Zij pakt met haar golden ladies de eerste plaats.
  • Twee ploegen, de achterste getooid met zilver, de voorste nog in volle afwachting. Later wint ook deze formatie zilver.
  • Het was even wachten, maar deze talentvolle formatie met Amber Baars, Daantje Vossenaar, Joyce Verhoeks en Kirsten Eerbeek voelt zich vereerd met zilver.

FOTO’S HELMA VAN DER VEN

 

Categorieën: Nieuws