Willemijn wil danssport DOS Sportief uitbouwen

Reacties uitgeschakeld voor Willemijn wil danssport DOS Sportief uitbouwen 14

ECK EN WIEL/MAURIK – Willemijn Degen uit Ommeren is sinds kort de nieuwe dansjuf voor de groepen van DOS Sportief die les krijgen in de Brede School in Maurik. Zij doet dat met verve ondanks haar jeugdige leeftijd (17). De eerste vuurdoop is met een geslaagde show al achter de rug. 

MD Junior (6 tot 12 jaar) en MD Energie (vanaf 12 jaar) zijn de twee afdelingen die onder haar leiding de dansstijl hiphop beoefenen. Willemijn geeft daarbij zelf het voorbeeld, want dansen is in haar ogen boeiend. ’’Je bouwt er een goede conditie mee op. Maar naast het sportieve aspect geeft dansen ook ontspanning. Ik kan mijzelf er helemaal in verliezen in combinatie met de muziek. Daarbij ook even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Bovendien is dansen super gezellig, dus echt een sociale sport’’. 

Je bent jong, maar kordaat. Hoe waren de eerste maanden als nieuwe lesgeefster?

In steekwoorden: ’’Spannend en aftastend. Je komt in een nieuwe omgeving terecht, waarbij je niemand kent. Dit maakte de eerste lessen zeer spannend. Ook weet je het niveau en doel van de groepen niet’’. 

Wat voor soort dansen doceer je? En waarom hebben die een voorkeur?

’’MD Junior geef ik vooral hiphop en een beetje Zumba. MD Energie alleen hiphop. Ik heb voor Zumba gekozen, omdat de muziek bruist van de energie en de danspassen mij bekoren. Bij hiphop zijn geen standaard regels of -technieken. Iedereen kan zijn eigen versie creëren. Hierdoor kan ik in de dans mijn ei kwijt’’.

Volg je zelf cursussen of lessen om je kennis en niveau te verhogen?

’’Op het moment volg ik zelf geen cursussen of lessen. Ik wil mij dit schooljaar vooral richten op mijn examenjaar havo-5. Wat daarna op mijn pad komt is altijd mooi mee genomen’’. 

Welke plannen heb je met de dansafdeling van DOS Sportief in 2019?

’’Vooral om meer mensen aan te trekken, want dansen is zo’n leuke sport. Daarnaast wil ik werken aan een plan om wedstrijden en uitvoeringen met MD Junior en MD Energie te gaan doen’’. 

Is er een toekomstperspectief in beeld? En zo ja, hoe ziet dat mooie beeld eruit?

’’Toekomstperspectief is om mijzelf verder te ontwikkelen in het lesgeven. Waarbij niet alleen gekeken wordt naar het les geven in het dansen, maar ook in andere sporten en het basisonderwijs. Ook wil ik het aantal dansstijlen, waarin ik les kan geven, verbreden’’. 

  • Bij foto: Willemijn Degen: ’’Dansen is gewoon een leuke sport. Ook sociaal’’. 

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

DOS Sportief
DOS Sportief

View all contributions by DOS Sportief

Beweegdiploma

Beweegdiploma

Erkend Leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Website gemaakt door

Website gemaakt door