ECK EN WIEL/TIEL – Peter van Dijk en zijn dochter Irisz gaan als zangduo onverminderd door met actie voor War Child en de daaraan gekoppelde strijd voor een plaats in het televisieprogramma Jij & Ik. De bedoeling is om zoveel mogelijk donateurs erbij te krijgen.

Om uiteindelijk mee te kunnen doen aan de live-uitzending hebben Peter en Irisz zo veel mogelijk views nodig. Inmiddels zijn daarvoor alle persoonlijke contacten aangeschreven. Dit heeft het mooie aantal opgeleverd van meer dan 2200, zo vertelt het tweetal.

’’We verbazen ons over de hoogte. Dit hadden wij vooraf niet verwacht. Maar ja, het verwerven van views is gelijk aan het verhaal van vrouwtje Piggelmee. Je wordt fanatieker en wil er steeds meer’’.

Op dit moment zijn er 18 koppels van ouders en kinderen die deelnemen aan de voorronde. Peter en Irisz staan met meer dan 2200 views op een respectabele derde plek. Echter nummer twee heeft er meer dan 7.000. ’’Als wij dit willen inhalen, moeten er echt views bijkomen. Nummer 1 heeft er op dit moment meer dan 14.000. Realistisch bekeken is dit niet meer in te halen, maar je moet nooit opgeven… de wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken’’, zo oordeelt Peter van Dijk.

Het aantal views vormt één van de vier criteria voor deelname. De overige drie zijn de motivatie om mee te doen aan Jij & Ik, het zangtalent en de spontaniteit van het filmpje. ’’Het aantal views is dus niet doorslaggevend, maar wel een factor waaraan iedereen die dit leest bij kan dragen’’, vertelt Irisz. Het is eenvoudig te doen. Ga naar de website van DOS Sportief en klik op de link van het filmpje. De volgende link werkt ook: http://www.bit.ly/IriszPeter. Op zondag 9 september zullen Peter en Irisz het liedje “Alleen in de Universe” ook promoten tijdens de open dag van Zinder.

Bij foto’s:

  • Het zangduo Peter en Irisz van Dijk – hier poserende bij de fraaie Waterpoort in Tiel – wacht in spanning het resultaat af van de verkiezing voor het televisieprogramma Jij & Ik.
  • Geheel in stijl, maar ook mooi ingetogen, vormt het cultureel centrum Zinder hier het decor voor het moedige, maar strijdbare zangduo.
  • Vader en dochter Van Dijk zijn altijd wel in voor een grappige foto, maar breken vooral een lans voor War Child met hun aangrijpende lied.

FOTO’S: MIRANDA VAN DIJK

 

Categorieën: Nieuws