ECK EN WIEL – Bij de wedstrijden van het rayon Turnado misten de DOS-turnsters in de categorie pupil nadrukkelijk Vrouwe Fortuna. Daardoor moesten zij in de vijfde en zes divisie met bescheiden klasseringen genoegen nemen.

Britte van Buuren draaide in de vijfde divisie aanvankelijk een prima wedstrijd, maar door de wedstrijdzenuwen verloor zij punten op balk en vloer. ’’Elementen die zij op de trainingen beheerst bleven weg. Hierdoor vielen de D-scores (moeilijkheid) lager uit dan verwacht’’, zo constateerde coach Merel de Boer. Wel haalde zij één van de hoogste scores op brug. Van Buuren eindigde als achttiende met 47.400 punten.

Sterre van Leeuwen begon in de zesde divisie op balk met twee missers, maar maakte haar oefening wel goed af. ’’Zij mist helaas nog de vereiste moeilijkheidsgraad om bovenin mee te doen’’, zo concludeerde begeleidster Hilde van Noort. De tiende positie met 43.142 punten is dan ook voor verbetering vatbaar.

Bij foto:

  • Het turnduo Britte van Buuren (links) en Sterre van Leeuwen (rechts) van DOS Sportief kreeg de nodige pech te verwerken.

FOTO: MEREL DE BOER

Categorieën: Nieuws